Menü Kosár

 

Hírek

INIKA GY.I.K. - Ti kérdeztétek!

2019.09.18.

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk, az INIKA termékeivel kapcsolatban. Természetesen minden kérdésre a legnagyobb örömmel válaszolunk, azonban érkeznek annyira szuper és másoknak is hasznos kérdések, hogy arra gondoltunk, megosztjuk őket Veletek.

- Tudom, hogy az INIKA nem használ zsírkövet (talkumot) a termékeiben. Azonban, ha ezt látom más termék összetevő listáján, az káros?

- Igen, az INIKA egyetlen terméke sem tartalmaz zsírkövet (E553b). A zsírkő egy ásványi anyag, amelyet a szteatit ásványok bányászatakor nyernek ki. Majd ezt aprítás, szárítás és őrlés útján dolgoznak fel. Feldolgozás során a zsírkőből rengeteg nyomelem veszik el, de nem távolítják el azokat a rostanyagokat, amelyek nagyon hasonlóak az azbeszthez. Maga a talkum (zsírkő) mérgező és ismert karcinogén, vagyis rákkeltő. Csak gondolj bele, milyen hatással lehet a bőrödre az a szer, amit a gumigyártásban vagy növényvédőkben használnak. 

- Mik azok a parabének? És az INIKA miért nem használja őket?

- A parabének tartósítószerek, melyeket általában samponokban, szappanokban, dezodorokban és sminkekben használnak. Az eddig összegyűjtött tanulmányok megkérdőjelezik a parabének biztonságosságát. Az emlődaganatok mintáiban felfedeztek parabéneket, bár sokan vitatják a rák kialakulásához fűződő kapcsolatát. Annak ellenére, hogy ez a kapcsolat nem bizonyított, maga a potenciál is elegendő ahhoz, hogy az INIKA soha ne használjon parabéneket.

 

- Az INIKA ásványi alapozója eltömítheti a pórusaim?

- Nem. Az INIKA ásványi termékeinek alapja tiszta, biztonságos és természetes ásványok. A nem oldódó (inert) ásványi anyagokban nem szaporodnak el a baktériumok. Minden termékünk nem-komedogén, azaz nem tömíti el a pórusokat és nem irritálja a bőrt. Az INIKA ásványi alapozója nagyon könnyű viselet, viselése alatt végig lélegzik a bőr. Kifejzetten kombinált és zsíros bőrre ajánljuk. 

- Miben különbözik az INIKA a többi ásványi kozmetikum márkától?

- Sajnos 1-1 ásványi kozmetikum között is hatalmas különbségek vannak. Mi aktív álláspontot képviselünk a változás érdekében, hogy biztonságos és etikus termékeket állítsunk elő. Az INIKA 2006-ban indult, mint ausztrál ásványi kozmetikum márka, amely olyan minőségi ásványokat használ, amelyek tényleg a Földünk szikláiből származnak. Az INIKA az összetevők tisztaságában, és a mit NEM tartalmaz listában különbözik. Az INIKA ásványi termékei természetes, zúzott ásványi pigmentekből készülnek, nem tartalmaznak szélsőséges vegyszereket, nanorészecskéket, töltőanyagokat, talkumot, bizmut-oxikloridot (ismert bőrirritáló, finomított ólom és réz mellékterméke), géntechnológiával módosított összetevőket, parabéneket vagy illatanyagokat. Az összetevők felsorolására vonatkozó jogszabályok szerint, egyes összetevőket nem kötelesek feltűntetni a csomagoláson. Ezzel szemben az INIKA minden alapanyagot feltűntet a csomagoláson és a weboldalon.

 

- Mit jelent az INIKA szó?

- Az INIKA egy hindu szó, jelentése "kis föld". Maga a kifejezés jelentése pedig, hogy a Földünk erőforrásai és tartalékai is "kicsik", ezért mindent megtesznek azért, hogy gondoskodjanak róluk.

 

- Az INIKA használ titán-dioxidot az ásványi alapozóiban?

- Igen, de csakis olyan összetevőket használnak, amelyek nem károsak. A titán-dioxid szerepel az FDA azon listáján, amely a kozmetikumokban használható biztonságos anyagokat sorolja fel.

 

- A titán-dioxid nem segíti elő a szabadgyökök képződését a bőrön?

- Szeretnénk ha megalapozott döntést tudnál hozni arról, hogy melyik sminkterméket használod és melyiket nem. Minden beszállítónkat, termelőnket és gyártónkat a legalaposabban ellenőrizzük. Igen, vannak olyan tanulmányok, amelyek azt állapították meg, hogy a szabad gyököket a titán-dioxid és az ultraibolya fény közti fotoanalitikus reakciója okozhatja. De a legfontosabb az, hogy ezeket a vizsgálatokat nem "in vitro", tehát nem élő szervezeten végezték. Nincsen bizonyíték arra, hogy a titán-dioxid felszívódna a bőrbe, így arra sincsen, hogy ez olyan mélyen felszívódna, hogy fotoanalitikus reakciót okozva további szabadgyököket képezzen. Mi úgy gondoljuk, hiszen a termékeinket magunk is használjuk, hogy a nem nano méretű titán-dioxid használata biztonságos. De a választás csakis Rajtad múlik. 

 

- Az INIKA használ nano-részecskéket a termékeiben?

- NEM. SOHA! És tudomásunk szerint az INIKA az egyetlen olyan ásványi kozmetikumokat gyártó cég, aki ezen az állásponton van. A nanorészecskék olyan mikrorészecskék, amelyek 100 nanométer alattiak, és gyakran használják őket fényvédő termékekben és sminkekben. Pont ezért nem használnak nano részecskéket, mivel rendkívül gyorsan felszívódnak és bejutnak az véráramba. Csak, hogy tisztán lássunk, 2 féle titán-dioxid létezik: mikronizált (nano) és nem mikronizált, amely nagyobb méretű, ezért nem nano. Természetesen az INIKA termékekben használt titán-dioxid nem mikronizált. Összetevőink jóval meghaladják a nanorészecskék küszöbét, ezért nem tudnak behatolni a bőrbe vagy bejutni a véráramba. Az INIKA szilárdan hiszi, hogy nem áldozhatjuk fel az egészségünket a szépség oltárán. 

 

Továbbra is várjuk a kérdéseiteket, és hamarosan folytatjuk ezt a blogsorozatot!

 

A fiatalos arc titka: ápolt szemkörnyék
Hírek

A fiatalos arc titka: ápolt szemkörnyék

2019.09.23.

Kétségtelenül a szemkörnyék az arc legérzékenyebb pontja, aminek épségét még a rossz párnaválasztás is befolyásolhatja, nemhogy a nem megfelelő ápolás és a mesterséges hatóanyagok. Ha valahol, akkor az érzékeny szemkörnyéki területen nagyon fontos...

INIKA GY.I.K. - Ti kérdeztétek!
Hírek

INIKA GY.I.K. - Ti kérdeztétek!

2019.09.18.

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk, az INIKA termékeivel kapcsolatban. Természetesen minden kérdésre a legnagyobb örömmel válaszolunk, azonban érkeznek annyira szuper és másoknak is hasznos kérdések, hogy arra gondoltunk, megosztjuk őket Veletek.

Mossa VLIFT: feszesség és hidratáltság
Hírek

Mossa VLIFT: feszesség és hidratáltság

2019.09.17.

Az anti-aging bőrápolás számomra a ráncok megelőzéséről, a bőr egészségének és természetes szépségének megtartásáról szól. Éppen ezért mindig üdvözlöm az új, innovatív összetevőket, amelyek serkentik a bőr kollagéntermelését, ezzel segítve a...


Kövess minket instagramon

@naturalskinhun

// Olaj függő vagyok.🙈
Nem kevés márka organikus arcápoló olajait, akár ‘naked’ - akár ‘blended’ formában próbáltam, hiszek ezeknek a finomságoknak a varázsában, az apró magocskákban rejlő szupererőben!✨
Ne félj tőle, nem olajosítja el a bőröd! A természet mindenre talált megoldást, a Te bőrtípusodra is kínál egyet.🌱
#madaracosmetics #madaracosmeticshun #superseed #superseedoil #arcolaj #organic #organikus #minositett #certifiedorganic #naturalskinhun #instahun #szeresdabőröd #loveyourskin #vegan #veganbeauty #crueltyfree #állatkísérletmentes @madaracosmetics_hun
// Láttátok a legújabb #mossacosmetics vörösáfonyás 5 perces peeling maszkját webshopunkon?✨
Hát ilyenkor vasárnap abszolút bevetésen van nálam, de a hétköznapokban is feldobom, amint látom, hogy a bőröm ebben a stresszes időszakban igényli!❤️
@mossacosmeticshun 
#mossacosmeticshun #juicypeel #vorosafonya #afonya #maszk #maszkolj #natur #ecocertified #naturkozmetikum #instahun
// Az állatok világnapján kivel is ünnepelnénk, mint a mi kis kedvenceinkkel: Szigó cicakisasszonnyal🐈 és Dr.Kolosszó nyuszóval🐰! Köszönjük, hogy vagytok nekünk Ti csodálatos kis lelkek!✨
#worlddayofanimals #allatokvilagjnapja #crueltyfreebeauty #allatkiserletmentes #stopcrueltytoanimals #loveanimals #állatbarát #naturalskinhun #kiskedvenc
// Hosszantartó luxus ajkak - a termék, ami sokatokat gyorsan elvarázsolt!✨ A krémes formula és a szuperpigmentált színek, azonnal kedvenncé váltak!
A minősített organikus rúzsceruza 6 gyönyörű csábító árnyalatban érhető el, mely egyben táplálja az ajkakat is, köszönhetően a
🥥minősített organikus kókuszolajnak,
🌱a minősített organikus karnauba viasznak (növényi-vegán), és az E-Vitaminnak.
#inikaorganic #inikaorganichun @inikaorganichun

Legyél a barátunk

Szeretnél egy 500 Ft-os utalványt ajándékba?

500 Ft ajándéktualvány

Add meg a nevedet és az e-mail címedet és már küldjük is az utalványt!

Iratkozz fel most, és megajándékozunk egy 500 Ft értékű ajándékutalvánnyal, melyet bármely teljesárú termékünkre beválthatsz minimum 8.000,-Ft rendelés esetén a következő 3 napban! Más akcióval nem vonható össze!

© Naturalskin - Minden jog fenntartva!

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.