Menü Kosár

 

Hírek

A nagy csata: organikus vs. hagyományos kozmetikumok

2015.11.26.

Az organikus kozmetikumok előnyeiről már korábban is írtunk Neked, most összehasonlítjuk őket hagyományos társaikkal. Íme, a legfontosabb tudnivalók!

Melyik kinek ajánlott?

Részünkről az egyértelmű válasz itt az volna: mindenkinek az organikus ajánlott, de megpróbálunk tárgyilagosak maradni.

Organikus kozmetikum: ​ha a bőröd érzékeny, könnyen kiszárad, viszket, vagy éppen folyton túl zsíros, ha a hajad hullik mindenképp ideje organikusra váltanod. Szervezetünk egy idő után egyszerűen telítődik a sok mesterséges anyaggal és szó szerint tiltakozni kezd. Ez jelenik meg a mindenféle bőr-és hajbántalmakban: ezeket egy nagy STOP táblának is tekintheted.

Hagyományos kozmetikum: ha nagyon ritkán használsz kozmetikumokat, mert nem igényled, akkor megértem, ha inkább a hagyományost választod, de muszáj figyelmeztetnem téged, hosszú távon nem fogja meghálálni a bőröd.

Melyikről honnan szerezhetsz információt?

Organikus kozmetikum: elég, ha a termékek csomagolásán minősítéseket keresel: pl. USDA, ECOCERT: ezek adják Neked a garanciát arra, hogy valóban gondosan bevizsgált termékről van szó.

Hagyományos kozmetikum: jóval alaposabb utánajárást igényel, az egyes alapanyagokat külön-külön érdemes átböngészned, de sajnos származási helyükben még akkor sem lehetsz teljesen biztos.

Melyiket hogyan használd?

Organikus kozmetikum: sampon esetén bátran használhatod őket akár minden nap is, nem okozol velük kárt, bár, ha már régóta használsz organikus sampont, tudod Te is, hogy nem fogod igényelni a napi hajmosást. A krémeket szintén elég lesz napszaknak megfelelően egyszer-egyszer magadra kenned, és készen is vagy.

Hagyományos kozmetikum: általában rendszeres, napi, akár napi több alkalommal történő használatra lettek tervezve és minden alkalommal kiegészítő kezelést igényelnek: azaz tonik után általában muszáj rögtön krémet használnod, mert azonnal feszül a bőröd, vagy hajmosás után mindig jön a balzsam, mert tartás nélküli a hajad.

Melyik jobb ár-érték arányban?

Organikus kozmetikum: elsőre egyértelműen ez tűnik drágábbnak, de nézd így: tartós, mert egy krémet pl. nem kell egy nap többször magadra kenned, hogy érezd hatását, ráadásul, ha végre megtaláltad az „igazit”, nem kell többet kísérletezned más termékekkel. Biztosan tudhatod, hogy természetes, ez pedig nem is igényel több magyarázatot: mi magunk is a természet részeiként létezünk, ezért ezekre az anyagokra van szüksége testünknek.

Hagyományos kozmetikum: tudjuk mi is, hogy ami drága, az még nem feltétlenül minőségi, ellenben ami feltűnően olcsó… nos, az sosem jelent jót. Mindig gondold végig, ha ár alapján választasz, hogy a gyártónak az alapanyagok, az előállítás, a flakon, a matrica, a szállítás mind-mind költségbe kerültek és akkor még nem is beszéltünk a haszonról. Miből készülhetett, ha ennyiért még meg is éri eladni? Ráadásul az olcsóbb termékekkel gyakran hajthatod magad igazi spirálba: károsíthatják a bőröd, hajad, ezért újabb és újabb termékeket fogsz kipróbálni, hogy helyrehozd bőröd állapotát.

Melyiket milyen érzés használni?

Organikus kozmetikum: finom, friss, gyümölcsös illatok, a természet igazi közelsége. Ha régóta használsz hagyományos kozmetikumokat, elsőre lehet, hogy szokatlan lesz: a samponok nem habzanak őrülten, a krémekből pedig nagyon kevés is elég. Kell némi idő, míg a bőrödben is tudatosul, ismét a természet részeként létezhet, de utána már nem akarsz majd visszatérni a korábbi állapotokhoz, hidd el!

Hagyományos kozmetikum: bódító cukorkás illatok, ezzel valóban nem tud – de nem is akar – versenyre kelni egy organikus kozmetikum. Arról valószínűleg már van tapasztalod, milyen érzetet hagynak a bőrön, így ezt nem is ragozzuk tovább.

Teszteld inkább Te magad a különbséget, próbáld ki Te is, mit tudnak az organikus kozmetikumok: irány a Natural Skin webshop. 

BLEISICZ RÉKA X NATURAL SKIN

BLEISICZ RÉKA X NATURAL SKIN

2020.07.02.

Ismerd meg te is Rékát! 2019-ben találkoztunk először Bleisicz Réka sminkessel, natúrkozmetikussal. A véletlen hozott össze minket vele, és ezek után még jobban hiszünk abban, hogy véletlenek márpedig nincsenek! Már az első találkozás során...

Ere Perez – a clean makeup ikonikus márkája

Ere Perez – a clean makeup ikonikus márkája

2020.06.30.

„Az élet amilyen gyönyörű, olyan rövid, így csak azokra a dolgokra fókuszáljunk, amik számítanak. Egyszerűsítsd le az életed, hozd ki a legtöbbet belőle, ünnepeld a szépséged és mindig emlékezz arra, hogy a nevetés a legjobb orvosság mindenre!” –...

A tiszta kezek új dimenziója

A tiszta kezek új dimenziója

2020.06.04.

A jelenlegi világunkban nincs olyan ember, akinek ne lenne minimum 2-3 kéztisztító terméke szerte a házban, autóban vagy a táskában. És sajnos nincs olyan ember sem, akinek ne sérült volna ezen termékek miatt a bőre. A termékekben található...


Kövess minket instagramon

@naturalskinhun

Legyél a barátunk

Szeretnél egy 500 Ft-os utalványt ajándékba?

500 Ft ajándéktualvány

Add meg a nevedet és az e-mail címedet és már küldjük is az utalványt!

Iratkozz fel most, és megajándékozunk egy 500 Ft értékű ajándékutalvánnyal, melyet bármely teljesárú termékünkre beválthatsz minimum 8.000,-Ft rendelés esetén a következő 3 napban! Más akcióval nem vonható össze!

© Naturalskin - Minden jog fenntartva!

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.