Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hámlasztás kisokos

Hámlasztás kisokos

A hámlasztás talán az egyik legfontosabb, mégis alul értékelt lépés a bőrápolási rutinban, amelyet gyakran sok tévhit övez. Ne hagyd, hogy a kombinált kémiai hámlasztás szó megijesszen - a hámlasztás, ha jól csinálod, ez a sima, ragyogó bőr elérésének titka. Konzultáltunk a MÁDARA Organic okleveles szépségterapeutával, hogy részletesen bemutathassuk a különböző hámlasztási gyakorlatokat az arcodra (vagy igazából bármely testrészedre).

 

Mi is pontosan a hámlasztás?

"A hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, fokozza a sejtek cseréjét, hogy felfedje az alatta lévő újabb, ragyogóbb sejteket" - magyarázza Kitija. Emellett fokozza más bőrápolási termékek hatékonyságát is, mivel az elhalt hámréteg nélkül azok könnyebben behatolnak a bőrfelszínre.

Bár a legtöbb bőrtípusnak jót tesz a hámlasztás, ügyeljünk az intenzitásra - Kitija szerint a túlzásba vitt hámlasztás kontraproduktív lehet. A túl gyakori hámlasztás vagy a bőrödnek nem megfelelő hámlasztó használata irritációhoz, hámláshoz és bőrpírhoz vezethet, ezért a legpontosabb utasításokért először mindig ellenőrizd a termék címkéjét!

Hámlasztás nyáron - igen vagy nem?

A hámlasztást nyáron is lehet és kell is végezni - elvégre az elhalt sejtek eltávolítása helyet ad az egyenletesebb és simább barnulásnak. Kitija azonban azt javasolja, hogy óvatosan járjunk el: "A hámlasztás sebezhetőbbé teszi a bőrt, különösen a napfénnyel szemben". Csak éjszaka hámlasztunk, és ne feledjük, hogy mindig viseljünk magas fényvédelmet nyújtó naptejet, például a MÁDARA SPF50 Ultra-Shield ásványi fényvédő krémet, hogy megvédjük az új sejteket.

Kémiai vs. mechanikus hámlasztás

A hámlasztásnak két fő típusa van: a kémiai és a mechanikus hámlasztás. Mindkettő ugyanazt a célt szolgálja, csak más-más módon.

"A kémiai hámlasztók savakkal, például AHA-kkal, PHA-kkal és BHA-kkal hámlasztják le az elhalt hámsejteket, hogy serkentsék a sejtcserét" - magyarázza Kitija. Ez segít elérni a ragyogóbb, egységesebb és finomabb arcszínt, amelyre mindannyian vágyunk. Fokozza a bőr hidratáltságát, felszabadítja a pórusokat és célzottan kezeli a hiperpigmentációt. Ha nagyon érzékeny a bőröd, vagy még nem ismered a savakat, Kitija azt javasolja, hogy kezdd a kis lépésekkel. Válaszd a legkíméletesebb formulákat, és lassan építsd be őket a rutinodba, csak később haladj felfelé az erősebb hatóanyagok felé.

Másrészt a mechanikus hámlasztók - az apró szemcséket vagy részecskéket tartalmazó termékek - úgy működnek, hogy gyengéd mozdulatokkal fizikailag lesúrolják a felszíni sejteket és eltávolítják a szennyeződéseket, ami szintén segíti a vérkeringést. Ne feledd, hogy a mechanikus hámlasztást csak ép bőrön szabad végezni, és soha nem akut gyulladásos bőr vagy irritáció idején.

A testet is hámlasztani kell?

A bőrápolás nem csak az arcunkra vonatkozik - sőt, testünk bőre is megérdemel némi extra szeretetet. A rendszeres hámlasztás tetőtől talpig nemcsak kényeztető érzést nyújt, hanem a testápolási rutinodat is hatékonyabbá teszi, hiszen a bőröd selymesen puha és hidratált les, valamint mentes a fakó és elhalt hámsejtektől.

A testhámlasztásnak számtalan előnye van - fokozza a vérkeringést, megcélozza az egyenetlen textúrát és a bőr tónus egyenetlenségeit, miközben segít távol tartani a pattanásokat és megelőzni a benőtt szőrszálakat borotválkozáskor. Ráadásul még kellemesebbé teszi a zuhanyzást is!

Ugyanúgy, mint az arcod esetében, a testhámlasztást sem kell naponta elvégezni. "Hetente 1-2 alkalommal elég lesz" - mondja Kitija.

Próbáld ki a MÁDARA szuper újdonságát az AHA+ÁSVÁNY test peelinget, amelyben a kémiai és mechanikai hámlasztás elegyedik a tökéletes eredmény érdekében! >>>

Az oldal tetejére