Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AZ INIKA ÚJJÁSZÜLETÉSE

AZ INIKA ÚJJÁSZÜLETÉSE

Az INIKA márkát mind úgy ismertük meg, hogy a saját elvárásaik a márkával kapcsolatban a felhők fölé magasodnak. Folyamatosan azon dolgoztak, hogy a legkiemelkedőbb minőséget tudják nyújtani minden téren. Ennek a szellemében a márka egy teljes átalakuláson esett át, szinte mindent az alapoktól kezdtek. Az eredmény csodálatos és különleges lett, szerintünk magáért beszél!

A 2006-os szerény kezdetek óta olyan tisztább szépségápolási termékeket fejlesztettek ki, amelyek a vitatott szilikonokat, vegyszereket és egyéb töltőanyagokat tiszta, organikus összetevőkkel helyettesítik,a bőröd természetes ragyogásának érdekében. Ennek a törekvésnek hála a márka már több, mint 40 nemzetközi díjat zsebelt be, köztük a Glamour Beauty Award díjat 2018-ban, a legjobb új vegán terméknek járó díjat az ASOS Beauty Awards-on 2019-ben, valamint az Organic Beauty Awards legjobb bőrápoló márkájának járó díjat 2020-ban.

Büszkék a 100%-ban természetes (ACO COSMOS tanúsítvány), organikus (ACO COSMOS ORGANIC & OFC Certified Organic), állatkísérlet-mentes (Choose Cruelty Free AU & PETA), HALAL (AFIC Halal Certified) és vegán (Vegan Society) meggyőződésünkre.

Első lépésként a formulákat tökéletesítették, finomhangolták. Majd ezután a figyelmük a termékek "bőrére", a csomagolásra irányult. Hiszen, hogy is nevezhetnék a termékeket "tisztának", ha csomagolása a bolygónkat megfojtó műanyag?!

Állást foglaltak a teljes változás mellett. Nagy megtiszteltetés, hogy a mi kínálatunkban is elérhető a világ 1. műanyag semleges smink márkája! 

Miért fontos a műanyag semlegesség?

A szomorú igazság az, hogy a szépségipar ijesztően jelentős hatással van a környezetre. Anélkül, hogy tudatában lennének ennek, emberek százezrei károsítják tudtukon kívül értékes bolygónkat azzal, hogy olyan szépségápolási termékeket használnak, amelyek messze nem környezetbarátok.

A károk nagy részét azok a vállalatok okozzák, amelyek szépségápolási termékeikbe durva vegyi anyagokat pumpálnak, vagy állati eredetű összetevőket használnak, amelyek globális szinten olyan problémákhoz vezetnek, mint a föld és a víz csökkenése, a savas eső, az erdőirtás és még sok más. 

A kijózanító tények a következőek:

  • évente 350 millió tonna műanyag kerül a hulladéklerakókba
  • percenként 1 teherautónyi műanyag kerül az óceánokba
  • évente 120 milliárd darab szépségipari csomagolást gyártanak, amely a környezetbe és a hulladéklerakókba kerül

A legfontosabb az volt, hogy megtalálják a módját annak, hogy minimalizálják a műanyagtól való függőségüket, hogy megvédjék "INIKA"-jukat (ami szanszkritul "kis földet" jelent) azáltal, hogy a fenntartható anyagokat helyezik előtérbe.

 

A végső céljuk az volt, hogy drasztikusan csökkentsék a műanyag lábnyomukat. Hosszas elemzés után rájöttek, hogy teljesen meg tudják újítani a csomagolásaikat egy új, a Földet szem előtt tartó csomagolással, amely minden eddiginél csodásabban néz ki, miközben 90%-ban fenntartható és újrahasznosított anyagokból, például alumíniumból, cukornádból, a fogyasztás utáni újrahasznosított műanyagból és üvegből készül. E változás elismeréseként az INIKA Organic büszkén kapta meg a Waste Revolution - Ausztrália vezető műanyagsemleges tanúsító szervezete minősítését. 

A műanyag semlegessé válás azt jelenti, hogy minden egyes kilogramm felhasznált műanyag után egy kilogramm olyan műanyagot gyűjtenek be és hasznosítanak újra a nevükben, amelyet egyébként nem használnának fel.

Ha már eddig is használtad az INIKA Organic termékeit nem fogsz csalódni, ha pedig most szeretnéd kipróbálni, egy olyan márkát támogatsz, akinek igazán fontos a jövő és a fenntarthatóság! 

Vásárolj most bevezető kedvezménnyel! >>>

Az oldal tetejére