Menu
img_pinterest img_instagram img_twitter img_facebook img_en

Miért nem segítenek rajtam a csodakrémek?

2018.01.02.

Miért nem segítenek rajtam a csodakrémek?

Odafigyelsz a természetes hatóanyagokra, a minőségre és arra is, hogy szakszerűen alkalmazd a csodaszernek kikiáltott krémeket? Az összes barátnődnek simul az arca, selymes a bőre, de te semmi változást nem tapasztalsz? Ha kíváncsi a miértekre, olvass tovább!

1. Nem a bőrtípusodnak megfelelő krémet használod

Annak, hogy semmilyen vagy negatív változást érzékelsz egy kozmetikum használata után, három fő oka lehet. Ebből az első és egyik legfontosabb, hogy nem a bőrtípusodnak megfelelő hatóanyagokat és textúrákat alkalmazod.

Tarts bőrvizsgálatot, állapítsd meg, hogy melyik típusba tartozol, a bőröd száraz, dehidratált, zsíros, normál, érett vagy ezek valamilyen kombinációja.

Ha ezen túl vagy, tanuld meg, mely összetevők gyógyítják a te problémáidat és azokat keresd a krémeid összetevői között. A hatóanyag kisokosban bőrtípusra lebontva megtalálod ezeket az információkat.

2. Nem figyelsz a bőröd jelzéseire

A bőröd állapotát nemcsak a rákent kozmetikumok befolyásolják, hanem testi-lelki tényezők is. Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű/minőségű folyadékbevitel, a kielégítő mennyiségű alvás és a stresszmentes életmód is. Amennyiben ezeknél elmozdul a mérleg nyelve, az az arcodon is azonnal meglátszik majd.

3. Nem az évszaknak megfelelő kozmetikumokat veted be

A bőröd nem ugyanarra vágyik nyáron és télen, tavasszal és ősszel. Míg a nyári és téli hónapok intenzívebb hidratálást, körültekintőbb ápolást igényelnek, a tavaszi és őszi hónapok a felkészülés jegyében zajlanak.

Nyáron és télen érdemes szérummal bővíteni az arcápolást, amit az éjszakai hidratálóba keverve, vagy az előtt külön bemasszírozva érdemes alkalmazni.

Tavasszal és ősszel a vitaminokra kell fektetni a hangsúlyt. A bőr kedvenc vitaminjai legyenek megtalálhatók az arctisztítódban, a hidratálóidban és a tonikodban is.

Építsd fel a bőrápolásodat lépésről lépésre

Ahhoz, hogy sugárzóvá és fiatalossá tedd a bőrödet a bőrtípusodnál kell elkezdeni a munkát. Járj utána a jellemző tüneteknek, ismerd meg a száraz, a dehidratált, a normál, a zsíros és az érett bőr problémáit is.

Ismerd ki a bőrödet, figyeld meg, hogyan reagál a természetes összetevőkre a növényi olajokra.

Soha ne használd ugyanazt a krémet nyáron és ősszel, tavasszal és télen. A bőrápolásodat alakítgasd a nyári, az őszi, a téli és a tavaszi bőrápolási útmutató szerint.

A legjobb krémet neked kell megtalálnod

Ezeket a pontokat átolvasva láthatod, hogy nincs két egyforma bőr, ezért kicsi az esélye annak, hogy ugyanaz a ránctalanító fog beválni Neked és a legjobb barátnődnek. A bőrödet te ismered a legjobban, ezért csak te tudsz utánajárni annak, hogy mitől lesz gyönyörű.

A blogomban rengeteg segítséget és tippet találsz ahhoz, hogyan indulj el. Kezdetnek én a bőrtípusodnak megfelelő hatóanyagok kiválasztását javasolnám.

Kíváncsi vagy, milyen kozmetikumokat használ egy kozmetikus? Ismerd meg a bőrápolási titkaimat »


Még nem érkezett hozzászólás!
Legyél te az első!


Hozzászólás írása